"Истории за молекули, вино и любов" в Национален политехнически музей
"Истории за молекули, вино и любов" в Национален политехнически музей

Истории за молекули, вино и любов в Национален политехнически музей

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 14 февруари 2020 г. (петък) от 18:00 ч. в Националния политехнически музей  в София (ул. „Опълченска“ 66) ще се разказват истории за молекули, вино и любов. Главен асистент д-р Божидар Стефанов (д-р Бо) от катедра „Химия” на Технически Университет – София ще  разкаже не само любопитни, но и научно обосновани факти,  свързани с енологични и любовни молекули.

Коя е молекулата на любовта и къде се среща тя? Защо когато сме влюбени биохимията ни започва да граничи с тази на лудостта? Наистина ли истинското вино винаги е горчиво? Как с химическа реакция можем да му променим цвета и кои подправки (и тежки метали) могат да му променят вкуса?

Гостите ще могат да зарадват себе си или своите близки с оригинален подарък. Елизабет Лазарова – творец  и създател на BetyArtStone – е подбрала колекция от художествени предмети, в центъра на които са необработени камъни и причудливи природни материали. Посетителите ще могат да се разходят из експозицията на музея и да разгледат с какви телефонни апарати са се свързвали помежду си влюбените от преди повече от век, на какво са слушали музика, с какво са се снимали или пък с какви транспортни средства са се разхождали.

Входът е празничен – 2 лв. Вечерта ще бъде съпроводена с чаша вино, осигурено от винарна BLACK SEA GOLD – POMORIE.

Как да публикувате новини в “Музейник”?

Историческият сайт “Сторник” предоставя безплатна реклама на дейността на музеи, галерии и други научни институции чрез отразяване на новини за изложби, конференции, печатни издания и др. Необходимо условие за това е да сте наш партньор и периодично да предоставяте авторски исторически материали за публикуване в “Сторник”. Тематиката на материалите, които „Сторник“ търси, са историите, които често остават встрани от научния и обществения интерес към „голямата“ национална история – това са личните и родовите истории, малко известни факти, личности и места, историите на малки общности (улици, квартали, села и градове). Може да заявите партньорство на info@stornik.org.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Подкрепете ни да стигнем до повече хора, като харесате страницата ни в социалната мрежа Фейсбук:

 

Как да публикувате стара дума, обичай, родова или селищна история, песен, легенда, рецепта или спомен от миналото в "Сторник"?

Фейсбук

Ако искате да споделите стара дума и свързан с нея народен обичай, легенда, песен, рецепта – присъединете се към Фейсбук групата „Задруга на Стародумците“. Ако искате да споделите история за вашия род или селище, за историческо събитие, личност или място – присъединете се към Фейсбук групата „Имало едно време в България“.

По електронна поща

Ако не използвате Фейсбук, можете да ни пишете на електронната поща info@stornik.org.