Онлайн конкурс за спомени "Имало едно време в Габрово"
Онлайн конкурс за спомени "Имало едно време в Габрово"

Стартира конкурс за спомени „Имало едно време в Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Стартира конкурс за спомени „Имало едно време в Габрово“. Конкурсът носи името на първата книга от поредицата „Габрово – живият град“ на Момчил Цонев и Даниела Цонева. Конкурсът се организира от Габрово Daily, „Габрово – живият град„, Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg и националния исторически сайт Сторник stornik.org.

Конкурсът е за споделяне на спомени от миналото. Може да се включите, като споделите лична, семейна или родова история, спомен за живота в Габрово в миналото, народна песен, легенда, поверие, обичай, стара дума, рецепта, снимка от личен архив. Няма ограничение за епохата или тематиката. Единственото важно условие е споделеното да бъде Ваш личен спомен от миналото или спомен, съхранявал се с години във Вашето семейство или род. Не се допуска споделяне на текст, изображение или видео, които не са Ваше притежание, авторство и собственост.

Как да се включите в конкурса „Имало едно време в Габрово“?

Чрез Фейсбук

Присъединете се към Фейсбук групата „Видяно и Преживяно в Габрово“ или групата на „Сторник“ „Имало едно време в България“ и споделете Вашия спомен. За да стане ясно, че участвате в конкурса, озаглавете публикацията си „За конкурса „Имало едно време в Габрово“.

По електронна поща

Ако не използвате Фейсбук, може да изпратите Вашия спомен на електронната поща на Габрово Daily editor@gabrovodaily.info.

Оценяване и награждаване в конкурса „Имало едно време в Габрово“

Конкурсът „Имало едно време в Габрово“ е безсрочен. Всеки месец за победител в конкурса ще се определя този, чиято публикация е събрала най-много харесвания при публикуването си в групата „Видяно и Преживяно в Габрово“ или в групата „Имало време в България“. Победителят ще получи като подарък книга от поредицата „Габрово – живият град“ – „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” или „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов”.

Книгите от историческата поредица „Габрово – живият град“: “Имало едно време в Габрово”, „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)”, „Снежно Габрово за деца”, „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов”

Подробности за книгите от поредицата „Габрово – живият град“ може да прочетете в Онлайн музей на Габрово.

На участниците в конкурса с по-голям архив от спомени, документи и фотографии ще бъде предоставена възможността за популяризиране на техните материали в Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg.

Най-доброто от конкурса „Имало едно време в Габрово“ ще бъде публикувано в националния исторически сайт Сторник stornik.org.

Създател на Габрово Daily, Онлайн музей на Габрово и Сторник е габровецът Момчил Цонев, удостоен като един от 10-те „Най-изявени млади личности на България“ за 2019 г. Конкурсът „Имало едно време в Габрово“ се посвещава на 60-годишнината от кончината на неговия дядо Минчо Минчев.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Подкрепете ни да стигнем до повече хора, като харесате страницата ни в социалната мрежа Фейсбук:

 

Как да публикувате стара дума, обичай, родова или селищна история, песен, легенда, рецепта или спомен от миналото в "Сторник"?

Фейсбук

Ако искате да споделите стара дума и свързан с нея народен обичай, легенда, песен, рецепта – присъединете се към Фейсбук групата „Задруга на Стародумците“. Ако искате да споделите история за вашия род или селище, за историческо събитие, личност или място – присъединете се към Фейсбук групата „Имало едно време в България“.

По електронна поща

Ако не използвате Фейсбук, можете да ни пишете на електронната поща info@stornik.org.